Σε ετοιμότητα λόγω υψηλών θερμοκρασιών


Σε πλήρη ετοιμότητα ήταν, όλο το Σαββατοκύριακο η Πυροσβεστική Υπηρεσία Τρικάλων, αφού ο υδράργυρος ήταν στα ύψη, φθάνοντας έως και τους 37 βαθμούς Κελσίου, έχοντας ως αποτέλεσμα ο κίνδυνος πυρκαγιάς να ήταν ιδιαιτέρως αυξημένος.
Σύμφωνα με τον
 διοικητή της Π.Υ. Τρικάλων, Αντιπύραρχο Σεραφείμ Αθανασίου είμαστε σε ετοιμότητα και έχουμε ενισχύσει τις περιπολίες, κυρίως στα ορεινά και στην περιοχή της Καλαμπάκας
«Για αυτό το Σαββατοκύριακο που η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 36 βαθμούς Κελσίου, είμαστε σε ετοιμότητα, ενώ βρισκόμαστε σε επαφή με την Πολιτική Προστασία της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων. Το θετικό είναι πως δεν έχουμε ανέμους, κάτι που δημιουργεί ευκολότερες συνθήκες σε περίπτωση που υπάρξει κάποιο πρόβλημα» τόνισε ο κ. Αθανασίου. Ωστόσο, δεν παρέλειψε να ζητήσει από τους πολίτες την περίοδο αυτή, με την θερμοκρασία να βρίσκεται στα ύψη να μην προχωρούν σε καύσεις χόρτων και σιτοκαλαμιών, καθώς ο κίνδυνος να προκληθεί πυρκαγιά είναι μεγάλη.
Οδηγίες από την Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προχώρησε στην έκδοση ενός ενημερωτικού φυλλαδίου σε περίπτωση που ξεσπάσει πυρκαγιά και τι ακριβώς θα πρέπει να πράξουν οι πολίτες, αλλά και τι θα πρέπει να προσέξουν για να μην προκαλέσουν, τέτοιο ενδεχόμενο.
Σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας δεν θα πρέπει να οι πολίτες να καίνε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά κατά την διάρκεια των θερινών μηνών, να μην ανάβουν τους θερινούς μήνες υπαίθριες ψησταριές στα δάση ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα, να αποφεύγουν υπαίθριες εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά, να πετάνε ποτέ αναμμένα τσιγάρα όταν βρίσκεσθε σε υπαίθριους χώρους και να σέβονται τα απαγορευτικά πρόσβασης σε περιόδους υψηλού κίνδυνου. Σε περίπτωση που αντιληφθεί κάποιος πυρκαγιά θα πρέπει να τηλεφωνήσει, αμέσως στο Κέντρο της Πυροσβεστικής (στον αριθμό κλήσης 199) και δώσει σαφείς πληροφορίες για την τοποθεσία και το ακριβές σημείο που βρίσκεται, καθώς και πληροφορίες για την τοποθεσία και το ακριβές σημείο που βλέπει την πυρκαγιά, ενώ δεν θα πρέπει να κλείσει το τηλέφωνο, χωρίς να δώσει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. Επίσης, αν η πυρκαγιά πλησιάζει στο κατώφλι σας να μην επιχειρήσετε την εγκατάλειψη του χώρου, εκτός εάν η διαφυγή είναι πλήρως εξασφαλισμένη. Η πιθανότητα επιβίωσης σε ένα οικοδόμημα κατασκευασμένο από άφλεκτα υλικά είναι μεγάλη, ενώ αντίθετα είναι μικρή μέσα σε αυτοκίνητο το οποίο βρίσκεται σε καπνούς και φλόγες.
Μοιραστείτε στο Google Plus

About PAPARATZANEWS

Άμεση ενημέρωση για όλα όσα συμβαίνουν στο ΔΕΝΔΡΟΧΩΡΙ και σε όλο το δήμο Τρικάλων · νέα, ειδήσεις και εκδηλώσεις ζωντανά έγκυρα.