Πρόστιμο σε ιδιοκτήτες οικοπέδων για μη καθαρισμό βλάστησης

Σε υπενθύμιση των ιδιοκτητών οικοπέδων στα Τρίκαλα και στα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου Τρικκαίων, προκειμένου να τα καθαρίσουν από την πλούσια βλάστηση
προέβη η δημοτική αρχή. Πιο αναλυτικά από τον Δήμο Τρικκαίων υπενθυμίζεται στους ιδιοκτήτες οικοπέδων στα Τρίκαλα και τα Δημοτικά Διαμερίσματα, να καθαρίσουν τις ιδιοκτησίες τους από την ανεξέλεγκτη βλάστηση ενόψει και της θερινής περιόδου.
Τι πρέπει να κάνουν
Ο δήμος Τρικκαίων υπενθυμίζει πως, σύμφωνα με το άρθρο 94 , παρ. 1- 26 του Ν. 3852, οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους έχουν την υποχρέωση καθαρισμού των ακάλυπτων χώρων για λόγους υγιεινής και πυρασφάλειας.
Σε διαφορετική περίπτωση τα οικόπεδά τους θα καθαριστούν από την Τεχνική και τη Γεωτεχνική Υπηρεσία του Δήμου Τρικκαίων και τα έξοδα θα βεβαιωθούν στους ιδιοκτήτες των οικοπέδων, καθώς και τα σχετικά πρόστιμα.
Το πρόστιμο ανέρχεται σε 0.50 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο και, σε περίπτωση μη πληρωμής του, θα βεβαιώνεται στην Εφορία και θα υποβάλλεται μήνυση για το αδίκημα του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα.
Με προηγούμενη απόφαση του τμήματος Ελέγχου Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Αισθητικής της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Τρικκαίων, ως τελευταία προθεσμία για τον καθαρισμό των οικοπέδων, έχει οριστεί η 15η Ιουνίου 2011.
Γίνεται γνωστό πως, με εντολή του Δημάρχου Τρικκαίων Χρήστου Λάππα, η Δημοτική Αστυνομία ενημερώνει με προσωπικές επιστολές τους ιδιοκτήτες των οικοπέδων για τις υποχρεώσεις τους και τις πιθανές συνέπειες της μη συμμόρφωσής τους.
Μοιραστείτε στο Google Plus

About PAPARATZANEWS

Άμεση ενημέρωση για όλα όσα συμβαίνουν στο ΔΕΝΔΡΟΧΩΡΙ και σε όλο το δήμο Τρικάλων · νέα, ειδήσεις και εκδηλώσεις ζωντανά έγκυρα.