Κατάληψη μέχρι πληρωμής στο δημαρχείο

Αποφασισμένοι για μακροχρόνιο αγώνα δηλώνουν οι απλήρωτοι συμβασιούχοι
Αποφασισμένοι να συνεχίσουν την κατάληψη του δημαρχείο μέχρι την καταβολή των δεδουλευμένων του, δηλώνουν οι πρώην συμβασιούχοι του δήμου Τρικκαίων.
Οι πρώην συμβασιούχοι και χθες απέκλεισαν την είσοδο του δημαρχείου απαγορεύοντας στους εκπροσώπους της δημοτικής αρχής, στους εργαζόμενους, αλλά και στους πολίτες να εισέλθουν εντός αυτού. Το μέλος της συντονιστικής επιτροπής του κ. Γρηγόρης Μπαμπούλης με δηλώσεις του υπογράμμισε πως «η κινητοποίηση συνεχίζεται και με κατάληψη στο δημαρχείο και μην επιτρέποντας τη δημοτική αρχή να πραγματοποιήσει το δημοτικό συμβούλιο».
Ο ίδιος συνεχίζοντας ανέφερε: «Θα συνεχίσουμε την κατάληψη μέχρι να δικαιωθούμε να πάρουμε τα χρήματά μας. Δε ζητάμε κάτι παράλογο τα λεφτά μας ζητάμε δεν πάρει άλλο είμαστε υπεραρκετό χρόνο απλήρωτοι. Το τελευταίο μηνιάτικο που πήραμε ήταν τον Αύγουστο του 2010, τώρα αν μπορεί κάποιος να ζήσει μια οικογένεια με 400 ευρώ που πήραμε το δώρο των Χριστουγέννων, ας μας πει τον τρόπο να το κάνουμε κι εμείς. Δεν έχουμε καμιά διάθεση να παρακωλύσουμε τη λειτουργία του δημαρχείου να μην αφήνουμε τους συναδέλφους να πάνε για δουλειά, να μη μπορεί το κοινό να εξυπηρετηθεί, αλλά δεν έχουμε άλλο μέσο να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα».
Σύμφωνα με τον κ. Μπαμπούρη, χθες Παρασκευή δεν επετράπη η είσοδος σε κανένα. Όπως ανέφερε «μόνο ο κ. δήμαρχος μπήκε για να κάνει ορισμένα τηλεφωνήματα για να λυθεί το πρόβλημά μας και βγήκε εν συνεχεία ξανά».
Ως προς το μέγεθος των οφειλόμενων ανέφερε:
«Υπολογίζουμε τα οφειλόμενα ότι είναι γύρω στα 2,5 με 3 εκατομμύρια ευρώ. Εμείς θα συνεχίσουμε επ' αόριστον, δεν έχουμε κάτι άλλο να κάνουμε το να γυρίσουμε στα σπίτια μας με υποσχέσεις πάλι δε λέει τίποτα. Τις υποσχέσεις δε μπορούμε να τις μαγειρέψουμε να τα ταΐσουμε τα παιδιά μας».
Ο δήμαρχος κ. Χρήστος Λάππας, από την πλευρά του, τόνισε πως «μια πορεία η οποία θα μπορέσει να αποδώσει τα δεδουλευμένα από την προηγούμενη δημοτική αρχή με την έννοια ότι στο δημοτικό συμβούλιο θα ψηφίζαμε ένα δάνειο 550.000 ευρώ για να αποπληρωθεί ένα κομμάτι των οφειλών, δεν απετράτη».
Συνεχίζοντας ο ίδιος ανέφερε: « Ζητήσαμε από το υπουργείο ένα κομμάτι από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους για να το αποδώσουμε έναντι στους συμβασιούχους και παράλληλα με τη γνωστή διαδικασία που δρομολογούμε ένα ενιαίο δάνειο με βάση την τελευταία τροπολογία που πέρασε στη Βουλή να μπορέσουμε σε λίγο καιρό εάν καταφέρουμε να εντάξουμε και τα δεδουλευμένα σε αυτό το δάνειο να τους εξοφλήσουμε. Δεν υπάρχουν άλλες λύσεις. Ωστόσο οι συμβασιούχοι προτίμησαν το δρόμο της επανάστασης. Δική τους η επιλογή, δική τους είναι και η ευθύνη για το πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. Ο δήμος οφείλει γύρω στα 4,2 εκατομμύρια ευρώ στους συμβασιούχους».
Του Λάζαρου Μάμαλη
 
Μοιραστείτε στο Google Plus

About PAPARATZANEWS

Άμεση ενημέρωση για όλα όσα συμβαίνουν στο ΔΕΝΔΡΟΧΩΡΙ και σε όλο το δήμο Τρικάλων · νέα, ειδήσεις και εκδηλώσεις ζωντανά έγκυρα.