Επανέρχονται τα παλιά δρομολόγια του ΟΣΕ;








Ευχάριστα είναι τα νέα σε ότι αφορά το καυτό θέμα των δρομολογίων του ΟΣΕ στη Δυτική Θεσσαλία και πιο συγκεκριμένα τα Τρίκαλα και την Καλαμπάκα καθώς όπως δείχνουν οι
 εξελίξεις οι επαφές και οι συναντήσεις του δημάρχου Τρικκαίων Χρήστου Λάππα με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς φορείς του οργανισμού, έπιασαν τόπο.
Αυτό σημαίνει ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα δούμε ξανά το τρένο στις ράγες των σταθμών των Τρικάλων και της Καλαμπάκας ώστε να εξυπηρετεί τις αυξημένες ανάγκες για άνετη κυρίως μετακίνηση του επιβατικού κοινού του νομού Τρικάλων.
Σε χθεσινές του δηλώσεις προς τους εκπροσώπους των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης ο δήμαρχος κ. Λάππας δήλωσε ότι έλαβε τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις από τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ. Ζηλιασκόπουλο, πως πρόθεση του οργανισμού είναι να αποκατασταθούν οι παλιές γραμμές "που τόσο πολύ αγαπήθηκαν από τους πολίτες των Τρικάλων καθώς και της Δυτικής Θεσσαλίας", όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Πάντως σύμφωνα με τον κ. Λάππα ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε σύντομο χρονικό διάστημα θα επισκεφθεί τα Τρίκαλα ώστε να ρυθμιστούν και οι περαιτέρω λεπτομέρειες.
Θα εφαρμοστεί η ηλεκτροκίνηση;
Ερωτηθείς σχετικά ο δήμαρχος Τρικκαίων για το θέμα της μελέτης του Συλλόγου Φίλων του Σιδηροδρόμου αναφορικά με την εφαρμογή της ηλεκτροκίνησης της γραμμής Παλαιοφάρσαλου – Καλαμπάκας και αν το θέμα αυτό τεθεί στη συζήτηση με τον κ. Ζηλιασκόπουλο, δήλωσε ότι "προφανώς θα είναι μέσα σε αυτά τα οποία θα κουβεντιάσουμε πάντως είναι μέσα στα σχέδια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αυτή την γραμμή να την βελτιώσει".
Έντονες αντιδράσεις
Θα πρέπει να επισημανθεί εδώ ότι από την πρώτη στιγμή που υπήρξε η πληροφορία για την κατάργηση των δρομολογίων του ΟΣΕ κυρίως στο κομμάτι της Δυτικής Θεσσαλίας υπήρξαν άμεσες αντιδράσεις από τοπικούς και πολιτικούς φορείς καθώς και σωματεία, προκειμένου κάτι τέτοιο να μην συμβεί. Οι νεότερες εξελίξεις βέβαια δείχνουν ότι ο δρόμος παραμένει ανοιχτός για επαναφορά των δρομολογίων του ΟΣΕ τα οποία σημειωτέον δεν ήταν σε καμία περίπτωση ζημιογόνα, αντίθετα δε εξυπηρετούσαν και εξυπηρετούν εκατοντάδες πολίτες σε καθημερινή βάση στις μετακινήσεις τους. Μένει ωστόσο να δούμε αν τελικά τηρηθούν τα όσα δήλωσε στο δήμαρχο Τρικκαίων ο διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού.
Μοιραστείτε στο Google Plus

About PAPARATZANEWS

Άμεση ενημέρωση για όλα όσα συμβαίνουν στο ΔΕΝΔΡΟΧΩΡΙ και σε όλο το δήμο Τρικάλων · νέα, ειδήσεις και εκδηλώσεις ζωντανά έγκυρα.