Ελληνοαμερικανοί αναζητούν έκταση για κατασκευή αεροδρομίου ή ελικοδρομίου

Συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Καλαμπάκας την Δευτέρα το βράδυ ενώ χθες «ξεναγήθηκαν» στην περιοχή από τον Σπυρόπουλο
«Θέλουμε να
 αναβαθμίσουμε και να αναπτύξουμε την περιοχή χωρίς να πειράξουμε ή να προσβάλουμε τον υπέροχο τούτο τόπο και την ιερότητά του» ήταν τα λόγια των δυο Ελληνοαμερικανών αδελφών που θέλουν να επενδύσουν στην Καλαμπάκα.
Τα αδέλφια Κουμπαράκης Γιώργος και Ιωάννης συνοδευόμενοι από τον Αντιπρόεδρο ενοικιαζόμενων δωματίων Ιωάννη Καρακαντά επισκέφτηκαν τον Δήμαρχο Καλαμπάκας.
Εκεί έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση και οι επενδυτές «ξεδίπλωσαν» τις σκέψεις τους στον Δήμαρχο.
Επιθυμούν να επενδύσουν στην περιοχή με το να κατασκευάσουν ένα σύγχρονο ελικοδρόμιο και αν βρεθεί ο χώρος και ένα αεροδρόμιο.
Όλα αυτά με σεβασμό και αγάπη στον τόπο και μετά από συζήτηση και συνεννόηση με τους τοπικούς φορείς και τις Ιερές Μονές.
Οι κ.κ. Ιωάννης και Γιώργος Κουμπαράκης θέλουν σε πρώτη φάση να κατασκευάσουν ένα ελικοδρόμιο με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές για την μεταφορά επισκεπτών από και προς όλες τις περιοχές της Ελλάδος και για την χρήση αερομεταφορών πολιτών σε Νοσοκομεία μετά από έκτακτα περιστατικά (ατυχήματα κ.ά.).
Επέλεξαν την Καλαμπάκα για το μοναδικό τοπίο και για το ότι βρίσκεται στο κέντρο της Ελλάδος.
Ενδεικτικά ανέφεραν ότι Καλαμπάκα – Αθήνα θα διαρκεί 50΄ Καλαμπάκα – Θεσσαλονίκη 30΄, Καρπενήσι – Καλαμπάκα 20΄ κλπ.
Οι ίδιοι επενδυτές λειτουργούν παρόμοια επιχείρηση στο Καρπενήσι όπου είναι και η γενέτειρα των γονιών τους.
Η επένδυση θα γίνει με κεφάλαια των ιδίων στο μεγαλύτερο ποσό και το υπόλοιπο από Ευρωπαϊκά Προγράμματα.
Οι ίδιοι δεσμεύτηκαν πως δεν πρόκειται να γίνει τίποτα βιαστικά και όλα με την σύμφωνη γνώμη της Τοπικής κοινωνίας που θα πρέπει να ενημερωθεί σωστά.
Επιτόπια γνωμάτευση στην περιοχή
Ο κ. Σακελλαρίου άκουσε με προσοχή τους Ελληνοαμερικανούς και χθες το πρωί ανέθεσε στον κ. Σπυρόπουλο να τους ξεναγήσει στην περιοχή (ο ίδιος ήταν απασχολημένος).
Οι περιοχές που επισκέφτηκαν ήταν η Αγία Παρασκευή, το Μεράι Καλαμπάκας, ο λόφος Σαρακίνας δίπλα από την παλαιά γέφυρα κ.ά.
Όλες αυτές οι περιοχές και δη αυτή της Σαρακίνας είναι ιδανική για ελικοδρόμιο λόγω της θέας αλλά και του υψομέτρου που αποτελεί σημαντικό προτέρημα για την εύκολη απογείωση των ελικοπτέρων.
Η μοναδική περιοχή που ενδείκνυται για αεροδρόμιο είναι η κοίτη του Πηνειού από την γέφυρα Διάβας μέχρι τον Βράχο της Σαρακίνας.
Είναι οι πρώτες διερευνητικές κινήσεις των δυο Ελληνοαμερικανών και το εγχείρημα δεν πρόκειται να ξεκινήσει αν δεν ξετυλιχτούν όλες οι πτυχές της επένδυσης.
Πάντως μετά την ξενάγηση στην ευρύτερη περιοχή συναντήθηκαν ξανά με τον Δήμαρχο Καλαμπάκας Δημήτρη Σακελλαρίου.
Μοιραστείτε στο Google Plus

About PAPARATZANEWS

Άμεση ενημέρωση για όλα όσα συμβαίνουν στο ΔΕΝΔΡΟΧΩΡΙ και σε όλο το δήμο Τρικάλων · νέα, ειδήσεις και εκδηλώσεις ζωντανά έγκυρα.