Οι άμεσες προτεραιότητες στο δήμο Πύλης

Συνεχείς είναι οι συσκέψεις στο νέο δήμο Πύλης προκειμένου να στηθεί εκ του μηδενός, όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο δήμαρχος κ. Κώστας Κουφογάζος ο διευρυμένος δήμος.

Ο ίδιος χαρακτηριστικά δήλωσε στην ΕΡΕΥΝΑ, πως «κρατάμε τα θετικά από τους πρώην ΟΤΑ που συνενώθηκαν και δημιούργησαν το νέο δήμο Πύλης και πετάμε ό,τι αρνητικά υπάρχουν».
Στις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής είναι να γίνει αναδιάταξη του προσωπικού του δήμου Πύλης. Όπως δήλωσε ο κ. Κουφογάζος «δεν είναι δυνατό να έχουμε πολιτικό μηχανικό που βγάζει πιστοποιητικά. Ο καθένας θα αξιοποιηθεί ανάλογα με το αντικείμενό του».
Για την συγκεκριμενοποίηση των αναγκών και της κάλυψης αυτών από το προσωπικό βρίσκεται σε εξέλιξη και επεξεργάζεται ο νέος κανονισμός εσωτερικής υπηρεσίας του νέου δήμου Πύλης.
Στοχεύουν στο iso
Όπως δήλωσε ο κ. Κουφογάζος προωθείται και η πρόσληψη ειδικού συνεργάτη για την πιστοποίηση του δήμου με ISO που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την υλοποίηση έργων μέσω του ΕΣΠΑ.
Τα νομικά πρόσωπα
Παράλληλα, από τη δημοτική αρχή βρίσκεται σε εξέλιξη και η επεξεργασία των προτάσεων για την νέα οργανωτική δομή του δήμου με τα νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον Καλλικράτη, το πολύ μέχρι δύο Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου μπορούν να έχουν οι νέοι δήμοι. Το ένα επιφορτίζεται με την ευθύνη για τους τομείς Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Παιδείας. Το δεύτερο με την ευθύνη στους τομείς Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος. Εφόσον οι δήμοι όμως διαθέτουν κοινωφελή επιχείρηση, μπορούν να έχουν μόνο ένα Νομικό Πρόσωπο Δημόσιου Δικαίου. Αναφορικά με τις Ανώνυμες Εταιρείες, οι δήμοι μπορούν να διαθέτουν μία Ανώνυμη Εταιρία, με την προϋπόθεση πως έχει ήδη συσταθεί. Μία μόνο Επιχείρηση Ύδρευσης επιτρέπεται να έχουν οι νέοι δήμοι.
Η πρόταση της δημοτικής αρχής σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα είναι η σύσταση ενός νομικού προσώπου, μιας κοινωφελούς επιχείρησης, μιας ΔΕΥΑΤ και εξετάζεται η περίπτωση του χιονοδρομικού κέντρου με πιθανότερη εκδοχή να προταθεί η δημιουργία μιας μονοπρόσωπης εταιρίας ειδικού σκοπού.
Μοιραστείτε στο Google Plus

About PAPARATZANEWS

Άμεση ενημέρωση για όλα όσα συμβαίνουν στο ΔΕΝΔΡΟΧΩΡΙ και σε όλο το δήμο Τρικάλων · νέα, ειδήσεις και εκδηλώσεις ζωντανά έγκυρα.