Την έντονη αντίδραση των καταστηματαρχών υγειονομικού ενδιαφέροντος έχει προκαλέσει η ανακοίνωση ότι θα εφαρμοστεί η καθολική απαγόρευση του καπνίσματος χωρίς τροποποιήσεις και χωρίς καμία εξαίρεση σε όλους τους δημόσιους χώρους
. Αυτό τονίστηκε, χθες κατά την διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποίησαν τα Σωματεία Υγειονομικού Ενδιαφέροντος του Νομού , στην αίθουσα της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Τρικάλων, ώστε να εξετάσουν την κατάσταση, καθώς τα δεδομένα άλλαξαν, αλλά και για να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους, καθώς οι καταστηματάρχες είναι κάθετα αντίθετοι με την καθολική απαγόρευση του καπνίσματος. Ωστόσο, δεν υπήρξε μεγάλη συμμετοχή, παρόλα αυτά οι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν την αντίθεση τους, λέγοντας ότι θα δημιουργήσει ακόμα περισσότερα προβλήματα και θα επιφέρει ακόμα μεγαλύτερη πτώση του τζίρου.
Να αναβληθεί το μέτρο
«Δυστυχώς, τα νέα είναι διαφορετικά. Ο Πρωθυπουργός που είναι δεινός αντικαπνιστής γνωστοποίησε ότι θα υπάρξει καθολική απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους χώρους» ανάφερε, στους εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕΣΕ και πρόεδρος του Σωματείου Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων, κ. Δημήτρης Παναγιωτόπουλος και πρόσθεσε «ο Υπουργός ανακοίνωσε ότι από αύριο (σ.σ. σήμερα) θα ισχύσει το μέτρο του καπνίσματος πανελλαδικά. Στην διαδικασία εισέρχονται οι επόπτες εργασίας και οι επιθεωρητές, αλλά το θετικό είναι ότι το Υπουργείο Δημοσίας Τάξης δεν δέχτηκε. Ο αντικαπνιστικός νόμος που θα ισχύσει για τα κλαμπ και για τα κέντρα διασκέδασης να καπνίζουν μέχρι 31 Μαΐου, ενώ από την 1 Ιουνίου θα είναι καθολική απαγόρευση σε όλους τους χώρους».
Κατά τον κ. Παναγιωτόπουλο οι αρμόδιοι δεν εξετάζουν ότι οι καιροί και οι συγκυρίες είναι δύσκολες. Όπως είπε «αυτό που λέμε για τον αθέμιτο ανταγωνισμό είναι το εξής. Ο Δήμος Τρικάλων έχει Δημοτική Αστυνομία οι τρεις Δήμοι του Νομού δεν έχουν Δημοτική Αστυνομία. Εδώ είναι που εισέρχεται ο αθέμιτος ανταγωνισμός και εδώ φαίνεται ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί ο Νόμος,. Η Δημοτική Αστυνομία είναι επί ποδός έως τις 10 το βράδυ, μετά θα καπνίζουν σε όλα τα μαγαζιά και θα γίνεται, ότι γίνεται εδώ και δύο χρόνια που εφαρμόζεται ο αντικαπνιστικός νόμος». Στην συνέχεια, επανέλαβε την πρόταση της ΠΟΕΣΕ για αναβολή του μέτρου, λέγοντας με έμφαση ότι το μέτρο δεν εφαρμόζεται για λόγους Υγείας, αλλά για τα πρόστιμα. Σημειωτέον, σήμερα συνεδριάζει η ΠΟΕΣΕ για να λάβει περαιτέρω αποφάσεις, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες τα τοπικά Σωματεία θα επιδιώξουν να έχουν συνάντηση, τόσο με τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων, κ. Χρήστο Μιχαλάκη, όσο και με τον δήμαρχο Τρικκαίων, κ. Χρήστο Λάππα.
«Τέρμα τα ψέματα»
Εν τω μεταξύ, χθες, ο υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Λοβέρδος ανακοίνωσε την ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών για την πλήρη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. Όπως τόνισε «τέρμα τα ψέματα. Ό,τι κάπνισαν τους τελευταίους μήνες σε μπαρ, εστιατόρια και καφέ, κάπνισαν. Ο αντικαπνιστικός νόμος, που προβλέπει την καθολική απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους δημόσιους χώρους χωρίς καμία εξαίρεση, θα εφαρμοστεί ως έχει, χωρίς τροποποιήσεις».
Μοιραστείτε στο Google Plus

About PAPARATZANEWS

Άμεση ενημέρωση για όλα όσα συμβαίνουν στο ΔΕΝΔΡΟΧΩΡΙ και σε όλο το δήμο Τρικάλων · νέα, ειδήσεις και εκδηλώσεις ζωντανά έγκυρα.