Αντιδράσεις για την υποβάθμιση του σιδηροδρομικού σταθμού

Έντονη είναι η διαμαρτυρία των Καλαμπακιωτών για τις φήμες που κυκλοφορούσαν και τελικά χθες επιβεβαιώθηκαν με την σχετική ανακοίνωση του ΟΣΕ, περί υποβάθμισης του σιδηροδρόμου στην
 δυτική Θεσσαλία με περικοπή δρομολογίων αλλά και με αναστολή λειτουργίας των Σιδηροδρομικών Σταθμών (Καλαμπάκα – Τρίκαλα – Καρδίτσα).
Δυναμικές κινητοποιήσεις μέχρι και τον αποκλεισμό του τραίνου προτείνουν αρκετοί Καλαμπακιώτες.
Ο Δήμαρχος Καλαμπάκας Δημήτρης Σακελλαρίου δηλώνει έτοιμος για κάθε μορφή αγώνα που αποφασίσουν οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και δη στον σταθμό Καλαμπάκας.
Ο πρώην Δήμαρχος Βύρων Μπουτίνας τάσσεται και αυτός υπέρ όποιας μορφής αγώνα αποφασιστεί ακόμη και των δυναμικών κινητοποιήσεων.
Στους βουλευτές του Νομού ρίχνουν το «μπαλάκι» και πάρα πολλοί Καλαμπακιώτες που ζητούν άμεση παρέμβαση.
Το υπόμνημα που εξεδόθη από το Δημοτικό Συμβούλιο αναφέρει:
ΠΡΟΣ
- Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δημήτρη Ρέππα
- Βουλευτές Τρικάλων: Κυρία Σούλα Μερεντίτη
Κυρίους Χρήστο Χάιδο, Χρήστο Μαγκούφη, Νίκο Λέγκα, Σωτήρη Χατζηγάκη
ΨΗΦΙΣΜΑ
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καλαμπάκας στη συνεδρίαση της 19-1-2011, μετά από συζήτηση ενέκρινε ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα:
Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμπάκας παίρνοντας υπ’ όψη την αγωνία και το δίκαιο αίτημα όλων των πολιτών του Δήμου μας αλλά και της ευρύτερης περιοχής, εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία και τη διαφωνία για τη συνεχή υποβάθμιση της σιδηροδρομικής σύνδεσης στη Δυτική Θεσσαλία.
Θεωρούμε: απαράδεκτη τη στάση της Κυβέρνησης απέναντι στο συγκεκριμένο μέσο μεταφοράς με τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση του, σε αντίθεση με τις σύγχρονες τάσεις που επικρατούν παγκοσμίως όπου ο σιδηρόδρομος καθίσταται το κυρίαρχο μέσο μεταφοράς. Απευθυνόμαστε και ζητάμε από τον Υπουργό Υποδομών, μεταφορών και Δικτύων κ. Δημήτρη Ρέππα να προχωρήσει! άμεσα στη κατάργηση των δυσμενών για τη περιοχή μας και τους κατοίκους της αποφάσεων και να υιοθετήσει το αίτημα των πολιτών και των φορέων που τους εκπροσωπούν για ουσιαστική αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου της Δυτικής Θεσσαλίας.
Απευθυνόμαστε σε όλους τους βουλευτές του Νομού Τρικάλων και τους καλούμε να παρέμβουν και να στηρίξουν το αίτημα των πολιτών και των φορέων στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών τους δικαιωμάτων και υποχρεώσεων, να ασκήσουν τον απαραίτητο κοινοβουλευτικό έλεγχο προς την Κυβέρνηση με τόλμη και αποφασιστικότητα, αξιοποιώντας το πολιτικό τους κύρος ώστε να μην υλοποιηθούν τα σχέδια της Κυβέρνησης για κατάργηση σιδηροδρομικών δρομολογίων στην περιοχή μας και την οποιαδήποτε αύξηση των τιμών των εισιτηρίων.
Μοιραστείτε στο Google Plus

About PAPARATZANEWS

Άμεση ενημέρωση για όλα όσα συμβαίνουν στο ΔΕΝΔΡΟΧΩΡΙ και σε όλο το δήμο Τρικάλων · νέα, ειδήσεις και εκδηλώσεις ζωντανά έγκυρα.