Σκληρές ανακοινώσεις από Βόλο - Λάρισα για τους Μεσογειακούς

Έργα που δε θα γίνουν ποτέ
Αντιδράσεις σε Βόλο και Λάρισα προκάλεσε η απόφαση της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων να αφαιρέσει από τις δύο πόλεις τη διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων του 2013.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, μίλησε για
ιστορικές ευθύνες απέναντι στην Θεσσαλία που φέρουν η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, για την τροπή που πήραν τα πράγματα.«Με τους χειρισμούς τους, αν όχι με τις μεθοδεύσεις τους, ώστε να αφαιρεθούν οι Μεσογειακοί Αγώνες του 2013 από την Λάρισα και τον Βόλο, στερούν από τον τόπο μας ένα ισχυρό ‘εργαλείο’ οικονομικής ανάπτυξης», τονίζει ο αιρετός περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Ο δήμαρχος Βόλου, Πάνος Σκοτινιώτης, στις δηλώσεις του έκανε αναφορά για σοβαρές πολιτικές ευθύνες, για την αναβλητικότητα που επιδείχθηκε και τον χρόνο που αδικαιολόγητα χάθηκε από την ανάληψη των Μεσογειακών Αγώνων και τις κυβερνητικές υπαναχωρήσεις από συμβατικές δεσμεύσεις, που οδήγησαν στην αρνητική απόφαση της ΔΕΜΑ.

Ο Δήμος Λαρισαίων, σε σκληρή ανακοίνωσή του τονίζει -μεταξύ άλλων- ότι η κυβέρνηση κορόιδεψε τους εκπροσώπους της πόλης και αναφέρεται στον «σκαιό» τρόπο με τον οποίο οι διορισμένοι - εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί της κυβέρνησης χειρίστηκαν το θέμα. Είναι προφανές, αναφέρεται στην ανακοίνωση, ότι το ναυάγιο διοργάνωσης των Μεσογειακών Αγώνων και ο επακόλουθος διασυρμός της χώρας βαραίνει την κυβέρνηση και ιδιαίτερα το Υπουργείο Οικονομικών, η ηγεσία του οποίου, μαζί με την ηγεσία του Υπ. Πολιτισμού είχαν διαβεβαιώσει, ψευδώς όπως αποδείχθηκε, την ΔΕΜΑ για την υποβολή εναλλακτικής πρότασης σχετικά με την φιλοξενία των αθλητών.

Οι αντιδράσεις αναμένεται να συνεχιστούν και την ερχόμενη εβδομάδα, με συνεδριάσεις φορέων των δύο πόλεων και συγκλήσεις των δημοτικών και του περιφερειακού συμβουλίου.
Μοιραστείτε στο Google Plus

About PAPARATZANEWS

Άμεση ενημέρωση για όλα όσα συμβαίνουν στο ΔΕΝΔΡΟΧΩΡΙ και σε όλο το δήμο Τρικάλων · νέα, ειδήσεις και εκδηλώσεις ζωντανά έγκυρα.