Λαχανικά με σουσάμι
Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για όταν σας πιάνει η λιγούρα και δεν βρίσκεται κάτι υγιεινό να φάτε:
ΥΛΙΚΑ:
- 150 γρ ζαμπόν
- 1 δεματάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
- 4 καρότα
- 200 γρ. πατάτες
- 1 μικρό κουνουπίδι, μπρόκολο,και κολοκυθάκια
- 15 γρ.σουσάμι
- 1 κουτ.γλυκού κόρν φλάουρ
- 1 κουταλιά κέτσαπ (διαίτης)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κόβουμε σε μπαστουνάκια το ζαμπόν.
Κόβουμε σε μακριά κομμάτια τα φρέσκα κρεμμυδάκια,όπως και τα καρότα.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μπαστουνάκια, χωρίζουμε σε μπουκετάκια το κουνουπίδι και το μπρόκολο...
Βράζουμε τα καρότα,τις πατάτες και το κουνουπίδι τα κολοκυθάκια και το μπρόκολο σε αλατισμένο νερό,ώσπου να μαλακώσουν,χωρίς όμως να λιώσουν...
Στραγγίζουμε τα λαχανικά και κρατάμε το νερό...
Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο νερό,το προσθέτουμε στο αλατισμένο νερό που έχουμε φυλάξει μαζί με την κέτσαπ και βράζουμε για 1 λεπτό.
Ζεσταίνουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε το ζαμπόν και τα κρεμμυδάκια.
Συνεχίζουμε ανακατεύοντας για 5 λεπτά,ρίχνουμε στο τηγάνι τα λαχανικά και τη σάλτσα και σιγοψήνουμαι για άλλα 5 λεπτά..
Βάζουμε το σουσαμάκι για λίγο στο γκριλ και πασπαλίζουμε το κάθε πιάτο ή την πιατέλα,αν το σερβίρουμε στο κέντρο του τραπεζιού...
Μπορείτε να το ονομάσετε σαλάτα ή και κυρίως πιάτο.
Είναι το ίδιο νόστιμο, όπως και να το πείτε..