ΠΡΟΣΟΧΗ! ΙΕΡΕΙΣ ΄΄ΜΑΪΜΟΥ΄΄ ΕΞΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΜΕΣΩ ΙΝΤΕΡΝΕΤ








ΔΡΟΥΝ ΣΤΕΛΝΩΝΤΑΣ SMS ΣΕ ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΚΑΙ SPYPE!
Ιερείς-μαϊμού εμφανίζονται μέσω ιστοσελίδων και προσφέρουν μέσω εικόνας την «πνευματική τους διακονία» -με το αζημίωτο βέβαια- σε ανυποψίαστους πιστούς.

Τουλάχιστον τέσσερις
madata.gr

 καταγγελίες για εξομολογήσεις μέσω Διαδικτύου από ψευτο-ιερείς που εκμεταλλεύονται την πίστη ανυποψίαστων πολιτών ερευνά, σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής.

Πρόκειται για καταγγελίες Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι έπεσαν στην παγίδα και εξομολογήθηκαν σε άγνωστο άτομο που υποστήριζε πως ήταν ορθόδοξος ιερέας. Μάλιστα, σε μία από τις καταγγελίες που δέχτηκε το συγκεκριμένο τμήμα της Ασφάλειας γίνεται λόγος ακόμα και για χρήματα που έδωσε ο εξομολογούμενος στον εξομολογητή ιερέα-μαϊμού.

Η συμμορία των «οnline εξομολογητών» φαίνεται πως δρα ως εξής: Στέλνουν σε κινητά SMS τη διαδικτυακή τους διεύθυνση. Ο ενδιαφερόμενος από τη διεύθυνση αυτή πληροφορείται ότι μπορεί μέσω του υπολογιστή του να συνομιλήσει ζωντανά και με εικόνα με τον «πνευματικό» ή ακόμα και με «γέροντα» μονής (που συνήθως είναι ανύπαρκτη) και να εξομολογηθεί ή να πάρει... πνευματικές συμβουλές!

Η σύνδεση γίνεται με εικονοκλήση, ακόμη και από κινητό, μέσω της εφαρμογής Skype. O «εξομολογητής» είναι απλός πολίτης, δεν έχει καμία σχέση τουλάχιστον με την Ορθόδοξη Εκκλησία, απλά είναι μεταμφιεσμένος και φορά πετραχήλι, αφού του έχουν πει ότι οι εξομολογούμενοι πιθανόν να γνωρίζουν ότι το πετραχήλι είναι απαραίτητο για την τέλεση του μυστηρίου.

Ομως για να ξεκινήσει η διαδικτυακή εξομολόγηση ο πιστός πληρώνει, είτε μέσω πιστωτικής είτε μέσω prepaid card, ένα ποσό. Το χειρότερο είναι ότι κατά τη διάρκεια της εξομολόγησης γίνονται και προσωπικές ερωτήσεις, που φυσικά δεν θα ρωτούσε ποτέ ένας πραγματικός ιερέας, όπως περιουσιακή κατάσταση, οικογενειακή κατάσταση, εργασία, τραπεζικές καταθέσεις και άλλα. Η θέση της Εκκλησίας σε αυτή την τακτική είναι σαφής και κατηγορηματική.

«Η εξομολόγηση είναι αναπόσπαστο στοιχείο της ορθόδοξης χριστιανικής ζωής. Διαδικτυακή εξομολόγηση δεν γίνεται. Κατά την εξομολόγηση ο ιερέας δεν μεταδίδει την άφεση εξ αποστάσεως, αλλά διά της επιθέσεως των χειρών στην κεφαλή του μετανοούντα». Στο εξωτερικό υπάρχουν ιστοσελίδες, όπως το ivescrewedup.com (σε ελεύθερη μετάφραση: «τα έκανα θάλασσα»), δημιούργημα ιερέα για όσους θέλουν δημοσίως να εξομολογηθούν τις αμαρτίες τους - μικρές ή μεγαλύτερες.

Πηγή:madata.gr
Μοιραστείτε στο Google Plus

About PAPARATZANEWS

Άμεση ενημέρωση για όλα όσα συμβαίνουν στο ΔΕΝΔΡΟΧΩΡΙ και σε όλο το δήμο Τρικάλων · νέα, ειδήσεις και εκδηλώσεις ζωντανά έγκυρα.