Ζεσταίνουν τα τρακτέρ οι αγρότες από τα Τρίκαλα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία προετοιμασίας του προσεχούς συλλαλητηρίου από τα στελέχη της ΠΑΣΥ.


Η επίσημη πρώτη των Πανελλαδικών κινητοποιήσεων της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης θα γίνει το πρωί, της ερχόμενης Δευτέρας, 24 Ιανουαρίου στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων. Τα στελέχη της ΠΑΣΥ, καλούν τους αγρότες να συμμετάσχουν με τα αγροτικά τους μηχανήματα στα συλλαλητήρια και τις κινητοποιήσεις, που θα πραγματοποιηθούν τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο σε ολόκληρη την Ελλάδα, «κόντρα στα νέα οικονομικά μέτρα και την αντιλαϊκή επίθεση ΕΕ και κυβέρνησης, που θα είναι πιο άγρια το 2011».
Συγκεκριμένα, τους καλεί να κατέλθουν στις πολύμορφες, όπως τις χαρακτηρίζει, κινητοποιήσεις που ξεκινούν στις 24 Ιανουαρίου σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στη συγκέντρωση στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης Agrotica. στις 5 Φεβρουαρίου. Παράλληλα, τους καλεί και στα κοινά συλλαλητήρια με το ΠΑΜΕ, στις 10 Φεβρουαρίου σε όλη τη χώρα.
Όπως υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση της ΠΑΣΥ, τα τρία εναλλακτικά σενάρια, που προτείνει η Κομισιόν για την αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής το 2014-2020, «έχουν μόνο ένα στόχο: το άμεσο ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων, προς όφελος των μεγαλοαγροτών».
Σε τοπικό επίπεδο τα στελέχη τη ΠΑΣΥ «οργώνουν» τα χωριά του Νομού προκειμένου να πείσουν τους αγρότες για την ανάγκη συμμετοχής στο συλλαλητήριο της Δευτέρας. Όπως δήλωσαν στην ΕΡΕΥΝΑ, «τα μηνύματα είναι θετικά από τις περιοδείες στα χωριά. Καλούμε τον μικρομεσαίο αγρότη να στοιχηθούν με την ΠΑΣΥ και να δώσει δυναμικό παρών στο συλλαλητήριο της Δευτέρας».
Υπενθυμίζεται ότι αμέσως μετά το συλλαλητήριο των Τρικάλων θα πραγματοποιηθεί ανάλογη συγκέντρωση διαμαρτυρίας πάλι από την ΠΑΣΥ στην Καρδίτσα. Το συλλαλητήριο της Καρδίτσας θα πραγματοποιηθεί τη Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου. Ανάλογες κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις θεσσαλικές πόλεις.
Μοιραστείτε στο Google Plus

About PAPARATZANEWS

Άμεση ενημέρωση για όλα όσα συμβαίνουν στο ΔΕΝΔΡΟΧΩΡΙ και σε όλο το δήμο Τρικάλων · νέα, ειδήσεις και εκδηλώσεις ζωντανά έγκυρα.